12 aprilie 2008

ce mai profetizeaza constantinescu I

- despre democrati si neoconservatori din SUA, precum si razboiul cu islamicii

Karl Marx spunea ca toate evenimentele istorice si personajele isi fac aparitia de doua ori: o data ca o drama si alta data ca o comedie. De exemplu Bush, din cauza incompetentei lui, s-a dovedit a fi o farsa fata de personajul real care va fi in persoana lui McCain, posibilul si probabilul lui inlocuitor, reusind sa convinga prin neputinta lui si ca student, si ca om de afaceri, si ca presedinte. Mai mult, asezarea lui la Casa Alba a fost o manevra murdara intai pt ca l-a dat la o parte pe McCain in 2000 si apoi i-a furat alegerile lui Gore.

Democratii, Obama si Hilary, desi sunt manati de aceeasi ideologie, vor pierde pentru ca gandesc emotional, mai mult, ei cred cu naivitate ca daca ii vor lasa in pace pe musulmani, acestia ii vor lasa la randul lor in pace. Putem vorbi de pe acum despre sinuciderea partidului democrat, care deja este sentimental divizat chiar prin luptele interne dintre Obama si Hilary.

Pe cand neoconservatorii sunt de fapt o suita de intelectuali supersofisticati, hegelieni, care nu impartasesc ideea de reconciliere cu lumea islamica a democratilor. McCain, reprezentant al acestui partid, a propus intr-un mod socant printre altele nu 5 ani de razboi cu Irakul, ci intre 50-100 de ani.

De ce?

Pentru ca el a inteles ca politica defetista a lui Obama de reconciliere, de a-i lasa in pace pe islamici, de a-i impaca pe musulmani e la fel de naiva ca politica lui Chamberlain din timpul lui Hitler, care a crezut si sustinut ca, daca se vor intelege cu Hitler, acesta nu va intra in razboi cu ei. In cele din urma s-a dovedit ca Churchill a avut dreptate, refuzand aceasta abordare pacifista, afirmand ca daca nu vor intra in razboi cu Hitler, acesta "le va sparge primul dintii". Churchil a fost atunci omul momentului, depasind viziunea senina a lui Chamberlain, si vazand viitorul in termeni sumbri, in cazul in care Hitler ar fi ajuns stapanul Europei. "Daca il lasam pe Hitler in pace, vom asista la disparitia istoriei civilizatiei vestului si a democratiei castigata pana acum. Trebuie sa facem razboi".

In aceeasi nota, razboiul din Irak a fost o batalie (inceputa de Islam impotriva civilizatiei vestului), gandita strategic - nu prea bine -, continuata nu prea inteligent, dar care, odata inceputa, trebuie castigata.

Niciun comentariu: